Výpis článků

Konference Mobilní řešení pro business

Konference Mobilní řešení pro business nabízí odpovědi na mnohé aktuální a často řešené otázky: Jak využít mobilní technologie tak, aby měly pro mou organizaci co největší přínos? Jak díky nim získat nové zákazníky, jak komunikovat s těmi stávajícími, jak zvýšit efektivitu vlastních zaměstnanců? Jak zajistit bezpečnost dat v mobilním prostředí, jak budovat skutečně funkční mobilní řešení? Jak optimálně spravovat mobilní zařízení a související infrastrukturu?

Pro studenty jsou IT obory perspektivní

Mezi jednoznačně nejžádanějšími pozicemi na trhu práce i v samotném oboru informačních technologií jsou IT vývojáři, správci sítí a databází, aplikační specialisté a grafičtí návrháři. Aktuální odhady hovoří až o 30 000 chybějících IT specialistech a návrhářích. Firmy tak začaly rekrutovat už studenty na středních školách, a to ještě před ukončením jejich studia. Zájem je podle vyjádření zástupců těchto škol obrovský.

Platy expertů na big data porostou

Nástupní platy pracovníků v oblasti velkých dat v roce 2017 dále porostou díky poptávce po zkušených odbornících. Personální agentura Robert Half Technology zkoumala pro svoji ročenku o americkém trhu práce více než 75 typů pracovních pozic v oboru informačních a komunikačních technologií, včetně 13 typů pozic v oblasti správy a analýzy dat.

Nový marketingový ředitel v CZC

Michal Gabriel do CZC.cz přichází z digitální agentury H1.cz. V srpnu tak po více než dvou a půl roce vystřídal dosavadního ředitele marketingu Kamila Demutha. Gabriel našel zálibu v počítačích a elektronice již jako teenager, kdy stavěl počítače pro své kamarády a nakupoval komponenty na tehdejším CzechComputer.cz.

Unicorn má Ukrajině více než 60 IT odborníků

Dne 8. 9. 2016 se uskutečnilo slavnostní otevření nových kyjevských prostor společnosti Unicorn. V současnosti Unicorn na Ukrajině zaměstnává více než 60 IT odborníků. Nové prostory umožňují tuto kapacitu dále podstatným způsobem navýšit, což je v souladu s plány a strategií společnosti.