Výpis článků

Microsoft vytvoří až 200 nových pracovních míst

 

V pražském Microsoftu vzniká zcela nová vývojová divize Dynamics CRM. Do nového týmu chce jedna z největších softwarových firem na světě přijmout do konce letošního roku až 80 zaměstnanců. Další desítky pracovních míst otevře v příštích letech. Uplatnění zde najdou jak zkušení softwaroví inženýři, tak absolventi vysokých škol s technickým zaměřením. Vedle vývojového centra Skype čítajícího zhruba 250 zaměstnanců bude Dynamics CRM druhou technologickou divizí Microsoftu působící v České republice.

 

Dial Telecom připojí Ministerstvo zemědělství

Ministerstvo zemědělství ČR bude nyní připojeno k internetu o rychlosti 1 Gbps; u operátora ocenilo především rekordně rychlé zprovoznění služby, navíc na jeho vlastní optické síti.

Platy v IT v roce 2016 rostou

Podle ČSÚ činil v roce 2015 nominální růst mezd 3,4 %. Letošní pokračující ekonomické oživení spolu s rekordně nízkou nezaměstnaností růst ještě podpoří. Grafton Recruitment odhaduje, že by v roce 2016 mohly mzdy vystoupat až o 5 %.

Zaměstnanci chtějí více využívat vlastní počítače

BYOD vzbuzuje obavy nejen u firem, ale i u zaměstnanců: převládá mínění, že zaměstnavatel by mohl zneužít jejich soukromého počítače pro přístup k jejich soukromí. Jako riziko pro svůj počítač vyhodnocují zaměstnanci také bezpečnostní incidenty a útoky mířící na firmu. Většina zaměstnanců si rovněž myslí, že by je vlastní počítač při práci rozptyloval a sváděl k vyřizování soukromých záležitostí.

Slavnostní zakončení Akademie programování aneb Den v Microsoftu

V sobotu 11. června 2016 proběhlo slavnostní zakončení letošního, již druhého ročníku Akademie programování. Den plný her i naučných workshopů společně připravil organizační tým firmy Microsofta organizace Czechitas. Na akci dorazilo 54 nejlepších dětí a 9 pedagogů z celkem 11 škol ze všech koutů České republiky – přijeli účastníci z Pardubic, Náchoda, Ludgeřovic, Mšeného-Lázní, Českého Těšína, Teplic, Frýdku-Místku, Ostrova, Otrokovic a také z Prahy.